Extra informatie
Meer info over Kriko Passito 50cl Paolo Leo
Intense en diepe robijnrode kleur, met lichtpaarse tinten; fruitig aroma van kersen, pruimen en bosbessen in alcohol, vanille en gekonfijt fruit. In de mond heeft het een uitgesproken volle en evenwichtige smaak met een goede zuurgraad, omhullende tannines en een aangenaam aanhoudende afdronk van gedroogd fruit.
Na ongeveer een maand drogen worden de druiven ontsteeld en begint een langzame gisting die ongeveer 30 dagen duurt, bij een gecontroleerde temperatuur van 22-24 ° C. Tijdens de fermentatie worden frequente punch down en delestage uitgevoerd om de extractie van kleur, aroma's en tannines te verbeteren.
De fermentatie wordt gestopt vóór de volledige consumptie van suikers. Er volgt een wijnrustperiode van 10-15 dagen, waarna het rekken wordt uitgevoerd met een zachte pers. de oogst vindt plaats tussen eind augustus en de eerste tien dagen van september, wanneer de tannines van de schil de juiste graad van rijpheid en zoetheid hebben bereikt.
De bodem van de De wijngaard bestaat uit een kleilaag op een rotsachtige ondergrond. Desserts in het algemeen, vooral droge gebakjes op basis van chocolade en amandelen; blauwe geaderde en gerijpte brokkel kazen. Deze zoete rode wijn leunt aan bij mooie vintage porto wijnen met lager alcohol gehalte.