Extra informatie
Meer info over Marques de Murrieta reserva 75
Na de manuele oogst en het ontristen worden druiven gefermenteerd en gemacereerd in open "fermentationtanks" gedurende 8 dagen. Tijdens de fermentatie worden de "pump over" en "push down" techniek toegepast om kleur en aroma's te extraheren. Na de persing rijpt de wijn verder in Amerikaanse eiken vaten voor 18 maanden en nog eens 18 maanden rijping op fles.
Met een Kersenrode kleur en aroma's van specerijen, romig hout, rijpe rode en zwarte vruchten met kruidige en geroosterde toetsen heeft deze wijn krachtige en kruidige aanzet met sappige en rijpe donkere fruit toetsen met rijpe tannines.
De wijngaarden bevinden zich op 485 meter boven zeeniveau in een continentaal klimaat. Dankzij het Sierra gebergte zijn de temperaturen zeer mild voor de regio. De wijngaarden staan op een rijke klei en kalk bodem.
Een echte aanrader voor de beginnende als gevorderde wijn liefhebber.