Extra informatie
Meer info over La Voliera Salice salent 75cl
Aroma’s van rode bessen, fruitig en kruidig. In de mond is deze wijn aromatisch, zacht en harmonieus.
De druiven worden met de hand geplukt gevolgd door een maceratie gedurende 10 dagen bij een temperatuur van 25°C. Eens de fermentatie is voltooid, rijpt de wijn verder gedurende 6 maand in Franse eiken vaten die 1 en 2 jaar oud zijn.
De kleur is Robijnrood met een complexe geur van rood fruit, specerijen, kruiden en vanille tonen.
In de mond komt alles van de neus terug. Fruitig, specerijen, kruiden, vanille met evenwichtige tannines.
De 50 hectare grote wijngaarden staan zuidoost gericht. Deze zijn in het bezit van het huis Giangirolamo en liggen in de Itria-vallei. De bodem bestaat uit Kalkhoudende klei met klassieke "terre rosse" (rode bodems) afgeleid van verwering van gesteente. De zachte hellingen variëren van 350 tot 420 meter boven zee niveau.