Extra informatie
Meer info over Valpolicella ripasso 75cl
Ripasso" is een eeuwenoude techniek waarbij de Valpolicella-wijn opnieuw wordt gefermenteerd op de geperste schil van de Amarone. Deze techniek weerspiegelt de traditionele boerenwaarden van "geen afval". De fermentatie duurt 15 dagen en wordt uitgevoerd in 5000L eiken foeders in contact met de schillen van de Amarone uit de Ravazzol wijngaard en met de schillen van de Recioto uit de Tordare wijngaard. Na de fermentatie rijpt de wijn verder gedurende 18 maand in houten foeders van 3000L. De wijn wordt niet gefilterd en het klaren gebeurd met natuurlijke producten.
Met een glanzend kersenrode kleur en aroma's van wilde kersen en jeneverbes, naar tabak en koffie-essences is de smaak complex met zacht zoete kersen in de smaak. Enorme lengte met klasse en breed inzetbaar.
De 30 hectare grote biodynamische wijngaarden van Ca La Bionda zijn gelegen in de heuvels van Marano, het historische hart van de Valpolicella, op een hoogte van 300 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit klei-kalksteen met aanzienlijke aanwezigheid van rotsen en stenen die frisheid en elegantie bijdragen aan de wijnen.
Een ideale wijn om de kennis van de beginnende wijnliefhebber te verruimen.